Ayurveda


Natuurlijk ouder worden met Ayurveda!

Wat is Ayurveda

Ayurveda is een geneeskundige wetenschap waar de gehele mens centraal staat. Het is bij uitstek een methode die jou op een natuurlijke manier kan ondersteunen bij het ouder worden. Het dagelijks in harmonie zijn met de natuur en de juiste balans tussen inspanning en ontspanning zijn de uitgangspunten van Ayurveda.

Ayurveda gaat er van uit dat ieder mens geboren wordt met een eigen unieke energie; je geboorte energie. Die geboorte energie regelt al je lichaamsprocessen en bepalen ook het karakter van je lichaam en geest. Zo is iedereen anders en heeft iedereen eigen natuurlijke behoeften in voeding, smaak en leefstijl.

Soms raak je de balans even kwijt en dat merk je omdat dingen meer moeite kosten. Wellicht komt het door een gebeurtenis of een verandering in je leven, zoals ouder worden, stress of een verandering in voeding- en/of leefstijl.
Als de onbalans te lang aanhoudt heeft dat invloed op diverse processen. De levensprocessen raken verstoord en dat kan zich uiten in een klacht. Dat kan lichamelijk zijn maar ook mentaal.

Als je weet wat jouw geboorte energie is en als je hier rekening mee leert houden, is het makkelijker om in balans te blijven. Voeding kan dan goed verteert en opgenomen worden en er blijven weinig afvalstoffen in je lichaam achter. Zo blijft er energie genoeg over om te doen waar je echt zin in hebt.

Ik ben zo enthousiast over Ayurveda dat ik op mijn 57e levensjaar begonnen ben aan een 4-jarige studie tot Ayurvedisch practitioner, die ik met succes heb afgerond.

Wil je meer weten hoe Ayurveda je kan helpen bij het ouder worden? Neem dan gerust contact met mij op.

De symfonie van het leven waar je eindeloos uit kunt putten!