Ayurveda


Natuurlijk gezond blijven met Ayurveda!

Wat is Ayurveda

Ayurveda is een geneeskundige holistische wetenschap waar de mens in totaliteit centraal staat.
Het doel is zo lang mogelijk gezond te blijven en bij ziekte kan Ayurveda helpen om klachten te verbeteren en/of genezing te bevorderen. Ayurveda is bij uitstek een methode die jou op een natuurlijke manier daarbij kan ondersteunen.

Het dagelijks in harmonie zijn met de natuur en de juiste balans tussen inspanning en ontspanning zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.
Soms kun je die balans even kwijt raken en dat merk je omdat dingen meer moeite kosten. Wellicht komt het door een gebeurtenis of een verandering in je leven, zoals stress of een verandering in je voeding- en/of leefstijl of omdat je ouder worden.
Als de onbalans te lang aanhoudt heeft dat invloed op diverse processen in je lijf. Die levensprocessen raken verstoord en dat kan zich uiten in een klacht. Dat kan lichamelijk zijn maar ook mentaal.

Ayurveda gaat er van uit dat ieder mens geboren wordt met een eigen unieke energie; je geboorte energie. Die geboorte energie regelt al je lichaamsprocessen en bepalen ook het karakter van je lichaam en geest. Zo is iedereen anders en heeft iedereen eigen natuurlijke behoeften in voeding, smaak en leefstijl.
Als je weet wat jouw geboorte energie is en welke voeding en leefstijl daarbij past én als je hier rekening mee leert te houden, is het makkelijker om in balans te blijven. Voeding kan dan goed verteerd en opgenomen worden en er blijven weinig afvalstoffen in je lichaam achter. Zo blijft er genoeg energie over om te doen wat je passie is en waar je echt zin in hebt.

Ik ben zo enthousiast over Ayurveda dat ik op mijn 57e levensjaar begonnen ben aan een 4-jarige studie tot Ayurvedisch practitioner, die ik met succes heb afgerond.

Wil je meer weten hoe Ayurveda je kan helpen bij het gezond blijven of worden? Neem dan gerust contact met mij op.
De symfonie van het leven waar je eindeloos uit kunt putten!