Wie ben ik?

Mijn naam is Maria Willebrands-Peters. Ik ben leefstijlcoach en ik werk vanuit de Ayurvedische visie. Vanaf 1 april 2020 ben ik voorzitter van de ANVAG (Algemene Nederlanse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde).

Graag lever ik een bijdrage aan de verbinding tussen Ayurveda en de westerse geneeskunde, waardoor geneeskunde op een hoger niveau zal komen en er een meer gezonde en duurzame maatschappij zal ontstaan, waarin mensen zich gezond en tevreden voelen.

Ik ben opgevoed met de westerse reguliere geneeskunde. In 1974 ben ik begonnen met de in-service opleiding tot verpleegkundige en bijna 40 jaar heb ik met veel plezier in de gezondheidszorg gewerkt. De laatste 12 jaar als specialist in de Thuiszorg Technologie en als ambulant begeleider voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. In die periode heb ik veel mensen zien lijden en ook te jong zien overlijden. Ik kreeg meer en meer het gevoel dat ik water naar de zee aan het dragen was en uiteindelijk gaf het mij geen goede energie meer. En natuurlijk deed ik er toe als ik bij een patiënt kwam; ik hielp het lijden te verlichten én ik gaf ondersteuning aan de patiënt en zijn of haar familie totdat het over-lijden er was.
En toch klopte het niet meer met mijn normen en waarden. Ik wist dat het anders zou moeten kunnen; 'het moet mogelijk zijn dat ik als mens gezond blijf en ook gezond ouder word.

Wat mij betreft is de westerse gezondheidszorg niet het enige wat mensen gezond houdt en wat mensen kan genezen. Met name wordt hier vanuit het fysieke aspect gekeken en nauwelijks vanuit het mentale, emotionele, spirituele en sociale aspect. Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en willen wij als mens gezond blijven en genezen als we ziek zijn, zijn al deze aspecten belangrijk mee te nemen in het genezingsproces.

Bovenstaand heeft me er toe gebracht mezelf te gaan scholen in fundamentele en complementaire geneeswijzen én in andere filosofieën. Ik heb onder andere de HBO- Bachelor Ayurveda studie afgerond in Den Haag aan het European Institute for Scientific Research on Ayurveda. Tijdens deze studie heb ik ook colleges medische basiskennis gevolgd en theorie- en praktijklessen in India.

Ayurveda, de symfonie van het leven, is een fundamentele natuurgeneeswijze die mij mijn eigen balans heeft leren ontdekken.

In mijn praktijk richt ik me op vrouwen van 40+, die gezond, tevreden en soepel willen zijn en blijven. Ik werk vanuit verschillende holistische invalshoeken als voeding- en leefstijl, Ayurvedische massages, Ayurvedische kruidenmedicaties en coaching met als basis de natuur

Mijn opleidingen

De opleidingen die ik heb genoten hebben raakvlakken met de verschillende aspecten van ons menszijn. Ze hebben me veel inzicht gegeven in mijzelf en hebben me, samen met al mijn andere levens- en werkervaringen, gemaakt tot wie ik nu ben.

Mijn opleidingen zijn o.a.:

  • Ayurvedic Practitioner, HBO-bachelor en afgestudeerd aan het EISRA-instituut (European Institute for Scientific Research on Ayurveda)

  • Pijn bij kanker en de publieksconferentie:'de rol van verpleegkundigen bij medische beslissingen rond het levenseinde'

  • Masterclass integratiemodule Eclectisch Gezondheids Begeleider

  • Verdiepingsblok Familie opstellingen

  • Post HBO beroepsopleiding tot coach

  • Specialistische verpleegkunde in de Thuiszorg Technologie en minisymposium 'Het ziekenhuis thuis'

  • Opleiding tot Marcostherapeut. Opleiding voor toegepaste kinesiologie tot natuurkundig therapeut en psychosociaal begeleidier

  • Post-initiële scholing voor HBO in de thuiszorg

  • In-service opleiding verpleging A


Welkom in mijn praktijk voor natuurlijke gezondheidsbegeleiding!