BEHANDELING

Behandeling

Een sessie bestaat uit een combinatie van een kort gesprek en een vorm of een combinatie van een behandeling om ruimte te geven aan jouw proces zodat er beweging kan komen in je denken, je doen en je laten. Welke vorm of combinatie van behandeling ik gebruik is afhankelijk van wat jij op dat moment nodig hebt. Als het nodig is geef ik je tips voor je voeding en je leefstijl of geef ik je kruidenmedicatie.

Gezond zijn is ook duurzaam zijn en dat begint bij jezelf

Ayurvedische massages

De kracht van zachte aanraking
Aangeraakt worden tijdens een Ayurvedische massage laat je voelen en het brengt rust in je lichaam en je geest. Het heeft een positieve en balancerende werking en het stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Omdat Ayurveda rekening houdt met je geboorte energie, doe ik eerst een kennismaking om te kunnen beoordelen welke Ayurvedische olie voor jou geschikt is.

Lichaamsmassage of Abhyanga:
Een abhyanga is een massage van het hele lichaam met warme medicinale olie. De oliemassage zal bij regelmatige toepassing de spijsvertering, de opbouw van de weefsels en het immuunsysteem versterken doordat de olie diep indringt tot in de cellen. De massage heeft een verzachtende en herstellende werking op het lichaam en de geest. Het kan preventief en ook bij verschillende klachten ingezet worden, omdat de oliemassage zeer geschikt is om afvalstoffen, die in de weefsels zitten, los te maken en af te voeren. Het zal je helpen de geboorte energie te balanceren waardoor ‘Tevreden, Soepel en Mooi ouder worden’ gemakkelijker zal gaan.

Hoofdmassage:
Bij een hoofdmassage wordt het hoofd gemasseerd met een speciale voor het hoofd geschikte warme olie. Een hoofdmassage brengt geestelijke rust en het ondersteunt het geestelijke functioneren. Het kan bijvoorbeeld ingezet worden bij klachten als migraine, psychische klachten, haaruitval en holte-ontstekingen.

Stoomtherapie of swedena:
Stoomtherapie wordt meestal gedaan na de abhyanga. De stoom zorgt er voor dat alle kanalen en poriën open gaan staan en het maakt de afvalstoffen vloeibaar, zodat deze gemakkelijk uitgescheiden kunnen worden. De stoomtherapie heeft een verdiepende ontspannende werking, het helpt om de spieren soepeler te maken en een gevoel van zwaarte in het lijf te verminderen. Na een stoomtherapie voel je je helemaal opgeschoont.

Heb je een onderstaande of andere lichamelijke of mentale klacht?

 • spijsverteringsklachten
 • rugpijn - nekklachten - schouderklachten (frozen shoulder)
 • hoofdpijn, holteontdstekingen & migraine
 • slapeloosheid
 • burn-out
 • mentale aandoeningen als depressie
 • stress & spanning

dan kan een Ayurvedische behandeling uitkomst bieden voor jou.

Fysiek

 • door spieren en gewrichten te ontspannen
 • door afvalstoffen in het lichaam af te voeren
 • door de bloedsomloop en het lymfesysteem te activeren
 • door stress, vermoeidheid en slapeloosheid te bestrijden.

Emotioneel en mentaal

 • doordat het je geest tot rust brengt
 • doordat zorgen en blokkades losgelaten kunnen worden  
 • doordat het een bijdrage levert aan jouw mentale gezondheid.

Spiritueel

 • doordat je in harmonie komt met jezelf.

Voeding- en leefstijl advies

Ayurveda gaat er van uit dat iedereen wordt geboren met een unieke geboorte energie en bij die unieke geboorte energie past een uniek voedings- en leefstijl recept. Als je je eigen voedings- en leefstijl recept kent en weet toe te passen in jouw leven, heb je veel meer kansen om in balans te blijven en tevreden, soepel en mooi ouder te worden. Het is makkelijker in de 'flow' van het leven mee te gaan.

Voeding
Voeding kent 6 smaken: bitter - samentrekkend - scherp - zoet - zuur - zout en Ayurveda weet hoe deze smaken
inwerken op je lichaam. Het kan je lichaam in balans brengen of juist uit balans laten raken.
Volgens Ayurveda bevat een gezonde maaltijd alle 6 smaken in meer of mindere mate afhankelijk van je geboorte energie. Een gezonde maaltijd is seizoens- en streekgebonden, vers bereid en zoveel mogelijk met biologische en verse producten
Kruiden en specerijen zijn de smaakmakers van je voeding! Ze bevatten vaak 2 smaken. Kruiden worden gebruikt om de gezondheid te bevorderen of te ondersteunen. Iedereen kan ze gebruiken in meer of mindere mate afhankelijk van je geboorte energie. Toegevoegd aan je maaltijd zorgen ze er voor dat je eten lekker en aantrekkelijk is en goed verteerd wordt. En een goede spijsvertering is de basis voor een goede gezondheid en om tevreden, soepel en mooi ouderte worden

'Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding'
(Hippocrates)

Leefstijl

Een gezonde leefstijl neemt een belangrijke plaats in als je tevreden, soepel en mooi ouder wilt worden. Het zal je helpen op weg naar de balans. Ayurveda kan je dagelijkse routine richtlijnen aanreiken rekening houdend met je geboorte energie, je leeftijd, de afstemming op de seizoenen, de omgeving waarin je woont, de drukke tijd van nu en de activiteiten die bij jou passen.
Het belangrijkste in de tijd van nu is een leven te leven zonder stress met regelmaat, routine en rust in alles wat je doet en met voldoende beweging afgestemd op je geboorte energie.

Ayurvedische kruidenmedicatie

Ayurvedische kruidenmedicatie komt uit de natuur en het gebruik is afhankelijke van de onbalans die er is
Een intake is daarom noodzakelijk

De Ayurvedische geneeswijze kent haar eigen wetenschap met haar eigen geneesmiddelen leer. De medicaties die gebruikt worden, worden geproduceerd volgens Europese richtlijnen en ze worden bereid uit onder andere kruiden, mineralen of uit andere natuurlijke materialen. De bereiding van deze natuurlijke materialen geeft uiteindelijk een chemische samenstelling in de vorm van een tablet, een zalf, een olie of een poeder. De medicaties worden veel gemakkelijker door het lichaam opgenomen en zonder vaak de vervelende bijwerkingen omdat alle ingrediënten afkomstig zijn uit de natuur.

Ayurvedische kruidenmedicatie heeft eigenschappen die de gezondheid bevorderen en die je helpen tevreden, soepel en mooi ouder te worden.